TOPICS:
צ'אטבוטים לגופים ממשלתיים צ'אטבוט לשירות בניית צ'אטבוט
צ'אט בוט לשירותים ציבוריים – כיצד צ'אטבוטים מסייעים בשירותי המדינה
שירותי המדינה במספר מדינות בעולם כבר עברו שינויים מאסיביים בשנים האחרונות. באופן הניכר ביותר השינוי קרה בזכות עדכונים טכנולוגיים שפישטו את תהליך העבודה ושיפרו את הקשר עם האזרחים. השימוש בצ'אט בוט לשירותים ציבוריים באתרי אינטרנט ממשלתיים היא דוגמה מצויינת לכך.
מאמר זה מציג שלוש דרכים עיקריות בהן
פיתוח בוטים לשירותים ציבוריים משנה את התדמית המודרנית של מוסדות המדינה והשירותים שהם מציעים.
1. צ'אט בוט לשירותים ציבוריים חוסך בהוצאות תפעול.
שיטת העבודה המסורתית במוסדות מדינה טיפוסיים הסתמכה בעיקר על כח אדם. עובדים היו מקבלים תפקידים ותחומי אחריות מגוונים ואזרחים היו צריכים לתקשר איתם ישירות או בעקיפין על מנת להשיג את רצונם. בימינו, מוסדות ציבוריים – כמו כל עסק אחר – מטפלים בכמויות גבוהות הרבה יותר של בקשות ומבצעים משימות מגוונות הרבה יותר. מספר האזרחים הרשומים ברשויות המס המקומיות, למשל, עלה באחוזים רבים. בנוסף, הבירוקרטיה והרגולציה הפכו למסובכות הרבה יותר – עד כדי כך שתהליך המעקב אחר כל משלם מיסים הפך ללא ריאלי.
במקום הזה בדיוק נכנסים הצ'אטבוטים לפעולה. בניית צ'אט בוט לשירותים ציבוריים, מאפשרת לגופי המדינה לעבד כמות בקשות, תשלומים ותלונות גבוהה הרבה יותר מבעבר, בהוצאה כספית מינימלית. עלויות העסקת עובדים שיטפלו בכמות דומה של אינטראקציות יהיו אסטרונומיות בהשוואה. המשכורות, הביטוחים וההטבות יהוו מכה פיננסית קשה למשאבי הארגון.
זה מביא אותנו ליתרון השני בבניית
בוט לשירותים ציבוריים:
2. לצ'אטבוט אין הגבלות "אנושיות".
כאשר צ'אטבוט מופעל באתר אינטרנט ממשלתי, הוא ממשיך לפעול עד שמפסיקים אותו. העובדה שהצ'אטבוט ממשיך לעבוד 24 שעות ביממה בכל יום בשנה מאפשרת לגופי המדינה להמשיך להפעיל אותם בסופי שבוע, חגים לאומיים ומחוץ לשעות העבודה. אזרחים יכולים לתקשר עם הבוטים האלו כשהם צריכים מידע לגבי נהלים, רגולציות או אירועים קרובים. וגם לקבל עזרה עם בעיות טכניות כמו עדכון סיסמה ואפילו להכניס בקשות שיטופלו מאוחר יותר על ידי התערבות אנושית.
צ'אטבוטים חסינים בפני עייפות או טעויות אנוש. שלא כמו צוות אנושי, העובדים הווירטואליים האלו יכולים להמשיך לבצע את אותה משימה שוב ושוב, עם תוצאות זהות, ולשמור על אותה מהירות ויעילות. הם לא מתעייפים ואין תנודות ביעילות שלהם ביומיום. לכן, הם מתאימים באופן מושלם לבצע משימות רפטטיביות, שהן גם אלו שגופים ממשלתיים נתקלים בהן בכמויות הגדולות ביותר.
3. הצ'אט בוט לשירותים ציבוריים מגביר את מעורבות האזרחים.
כאשר גופים מדיניים יוצרים צ'אט בוט לאתרים שלהם, הם משפרים באופן ניכר את הגישה של האזרחים למידע וסיוע. חוקים, תקנים, נהלים ופעילויות קהילתיות תמיד נדחקו לעמודים בודדים עם תנועה מינימלית. בעזרת פיתוח צ'אטבוטים לגופים ממשלתיים מידע זה ינותב בקלות לאזרחים, מה שישמור עליהם מעורבים ובקשר עם גופי הממשל.
בנוסף, העובדה שצ'אטבוטים "משוחחים" עם אזרחים עוזרת לגופי המדינה להציע חוויית משתמש אישית יותר באתרים שלהם. דבר התורם להגברת מעורבות האזרחים ומעודדת אנשים לשתף פעולה עם המדינה, להשאיר פידבק ובסופו של דבר לשפר את איכות השירותים הממשלתיים בהם הם משתמשים על בסיס יומיומי.
המשיכו לעקוב אחרי הבלוג שלנו בשביל לקבל עוד תובנות על פיתוח צ'אט בוט לשירותים ציבוריים. נשמח גם להתייחס לשאלות שאולי יש לכם לגבי פיתוח או
מחיר צ'אט בוט לאתר שלכם. צרו איתנו קשר כאן.